Sommar?

Sommaren, om man nu kan kalla den det, har kommit och med det en massa jobb om man bor på landet som vi.

En av gräsmattorna, även kallad appellplan, förstördes totalt av en något klantig person som lade ner slang till jordvärmen men den är nu pånyttfylld av 15 ton jord, utslätad och sådd med gräsfrö. Ja, vi fick hjälp, men ändå. Ännu har inte gräset tittat upp men en massa ogräs växer så det knakar. När första gräset visar sig tar jag ut min Stiga Cab och börjar klippa.

En annan sak som är iordningställt är hönsgårdarna. Vår gamla tog stormen ”Sven” med sig i december men nu står den där ny och fin i det bleka soldiset. Vi ska bara slå ett hål till i stallväggen så att även Orpingtonhönsen kan utnyttja det nya utrymmet.

Rabatterna, Gunillas skötebarn, är tillfixade och en ny inneboende är en Trollhassel som vi hoppas mycket på. Gunilla har även petat ner ett par nya bärbuskar i jorden så det blir nog några smaskiga fruktpajer till sensommaren.

Växthuset, en sorglig historia, står på tur men frågan är om det någonsin kommer bli helt återställt. Vi har i alla fall köpt stålband som vi ska skruva fast runt det om vi får ihop det. Ja, det får bli ett långsiktigt sommarjobb.

Husvagnen är inte invigd för i år ännu. Vår midsommartur ställde vi in då våra trogna gäster Camilla och Kenneth inte kunde komma på besök, Gunilla jobbar kväll dagen innan och Anders ska repa teater på söndagen efter helgen. Vi firar hemma istället i lugn och ro och tar igen det med lite extra dagar på semestern.

Skriv en kommentar

Vi som var här
  • 8135Besök sedan 150304:
  • 0Online just nu:
Vädret i Mörarp
januari 2018
m ti o to f l s
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031